Zoeken
  • Bestuur Dansstudio Petit Plié

DANSDAG 12+

Bijgewerkt op: 2 aug.
TIME TO DANCE! We zochten weer kanjers van externe lesgevers uit, zodat we FANTASTISCHE workshops kunnen aanbieden.

ARE YOU READY?! Schrijf je snel in via leden.dansstudiopetitplie.com (klik op events en selecteer de dansdag).


De dansdag bestaat uit twee blokken waarvoor je kan inschrijven:

  • BLOK 1:

  • Contemporary Urban van Sarah Mancini (9u-10u30)

  • Modern/Jazz van Jasmin Van Aken (11u-12u30)

  • BLOK 2:

  • Commercial Hiphop van August Dierckxsens (14u-15u30)

  • Jazz van Rebecca De Kempe (16u-17u30)


Meer info over deze toppers van docenten? Lees snel hieronder verder:


Sarah Mancini: Moderne dans 9u00-10u30

Sarah Mancini studeerde in 2012 af aan de Fontys dansacademie in Tilburg en werd genomineerd voor de Jacques de leeuw prijs, als meest beloftevolle student.

Datzelfde jaar zat ze in het winnende team van het tv programma The Ultimate Dancebattle en was ze te zien in de liveshows van So You Think You Can Dance.


Afgelopen jaren was Sarah te zien als danseres in verschillende tv programma’s en danste ze achter verschillende artiesten, videoclips en reclamespots in binnen-en buitenland.


Ook in de theaterwereld heeft ze veel op het podium gestaan.Zo zat ze in gotraballet, heeft ze 3 jaar voorstellingen gedanst met Alida dors en zat ze 2 jaar in een internationale productie “Mind your step” die tourden doorheen heel Europa. Sarah danste mee in de musicals: west side story, the beauty and the beast, Flashdance en the bodyguard.

In 2022 won Sarah als choreograaf met haar team het programma “come dance with me” op play 4.


Jasmin Van Aken: Modern/jazz 11u00-12u30Jasmin Van Aken geeft les in modern/jazz in verschillende dansscholen in België. Ze choreografeert en coached dansers, ze heeft een master kinesitherapie en is een gediplomeerd lesgever.

Haar dansopleiding bestaat uit het volgen van enorm veel lessen in het binnen- en buitenland (L.A, New York, Londen, Duitsland, Nederland, Budapest..)

In haar jongere jaren deed ze vooral ervaring op als uitvoerend danser op verschillende podia. (producties, videoclips, Belgiums got talent met CompAni-one. olv Anneke Ghysens, wedstrijden zowel solo als in een team/company, vtmkzoom, reclamespots vb; Qmusic, ...)

In 2018 startte ze haar eigen project “Unbound” op waarmee ze regelmatig het podium op gaat.
August Dierckxsens: Commercial Hiphop 14u00-15u30


Durf je al eens net dat tikkeltje meer & je volledig te laten gaan? Dan is hiphop commercial zeker iets voor jou!


August is een jonge danser die zowel als uitvoerend danser & choreograaf actief is. Als choreograaf geeft hij lessen & workshops over heel Vlaanderen.

Naast het bewegen, probeert hij elke danser de kans te geven om zichzelf als persoon te tonen in elke mogelijke choreografie.


Rebecca De Kempe: Jazz 16u00-17u30


Rebecca De Kempe is als uitvoerend danser en dansdocent gespecialiseerd in jazz en commercial. Haar opleiding kreeg ze hoofdzakelijk bij London Studio Centre, één van de grootste dansopleidingen in het Verenigd Koninkrijk. Zij studeerde in 2020 af als Bachelor of Arts in Theatre Dance (Jazz Dance) met First Class Honours, grootste onderscheiding. Tijdens deze 3 jarige zeer technische opleiding kreeg ze les van gerenommeerde docenten in ballet, jazz, modern, tap, partnering en hiphop die zelf hun sporen hadden verdiend op West End en in de Britse en internationale danswereld. Zij maakte ook deel uit van de Jazz Dance Company 2020.Voor haar opleiding in Londen had Rebecca al de opleiding tot dansdocent gevolgd van de Vlaamse Trainersschool in samenwerking met Danssport Vlaanderen. Vanaf 2016 mocht zij zich Initiator Jazz en Street Dance noemen.

In hetzelfde jaar deed ze haar eerste uitgebreide professionele showervaring op door deel uit te maken van het internationaal showballet van ‘het Witte Paard’ in de zomershow ‘80th Celebration’.

Sinds haar terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk in 2020 is Rebecca professioneel actief als uitvoerend danser en dansdocent.

Je kan haar zien op theater waar ze als vaste danser van het K3 ballet momenteel op podium staat tijdens de ‘K3 Kom Erbij’ tour. Voor televisie verleende ze haar medewerking aan K2 Zoekt K3, The Masked Singer en Tien Om Te Zien. Daarnaast performt Rebecca op allerhande evenementen zoals Tomorrowland, Foute Party van Q-music, Moose Bar XXL, Belgian Event Awards, Stephex Masters, World Choir Games, Zoute Grand Prix, Matexpo enz...


Ook als dansdocent zit Rebecca niet stil. Zij gaf reeds les in verschillende dansopleidingen en legt zich momenteel voornamelijk toe op het geven van workshops omwille van de combinatie met haar uitvoerend werk. Ook choreograferen is een passie waar zij zich in de toekomst nog verder wil op toeleggen.


Klaar voor deze workshops? Schrijf je snel in via leden.dansstudiopetitplie.com (klik op events en selecteer de dansdag).

Je betaalt 50 euro per lesblok (2 workshops).

Schrijf je voor de hele dag in? Dan kan je de code DANSDAG2022FULL gebruiken voor 20 euro korting!322 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven