17440242_10212477896682055_1442305275_n.

INE VERSCHAEVE

Voorzitter + leerkracht

Ine Verschaeve richtte samen met Sofie Van Hooydonk in 2016 Dansstudio Petit Plié op en heeft sindsdien samen met Sofie de algemene en artistieke leiding over de dansschool.

Dansleerkracht
Ine is al lang actief als dansdocent bij verschillende dansscholen in België en Nederland.
Naast  lessen in haar eigen dansschool geeft Ine wekelijkse lessen en workshops bij verschillende dansscholen. Hier geeft ze les aan alle leeftijden.

 

Opleiding

Ine begon op 8-jarige leeftijd te dansen bij de academie voor muziek, woord en dans te Zandhoven. Daar volgde ze klassiek ballet en hedendaagse dans.Na haar middelbare school slaagde ze voor de auditie aan de dansacademie.  Ze volgde de opleiding Modern/Danstheater Uitvoerend aan de Fontys hogeschool voor de kunsten te Tilburg. Daar behaalde ze haar Bachelor Of Dance in 2013.Ze heeft al gewerkt met vele internationale choreografen zoals Jack Gallagher, Sara Wictorowicz, Truus Bronkhorst, Guilherme Miotto, Katja Grässli,... .

 

Hiernaast heeft ze samengewerkt met Inez Wolters (dansgezelschap Inesinez). Hierbij danste ze onder andere in de kindervoorstelling ‘Vleugels enZo’. Deze voorstelling toerde door basisscholen in heel Nederland.Ook werkt ze voor de Efteling en het interdisciplinaire kunstenaarscollectief Bouwjaar ’84Met de voorstellingen ‘Pedaleando hacio el cielo’, ‘Corazon des Angeles’, ’Life of Tree’ en ook de nieuwe voorstelling ‘Hotel Watercage’ van het internationale gezelschap Theater Tol toert ze over heel de wereld. (oa. Mexico, Spanje, Frankrijk, Denemarken, Portugal, Polen, Costa Rica, Duitsland..)

 

Favoriete dansquote: "Dans wordt magie voor jezelf en je publiek als je gelooft wat je danst, je een verhaal vertelt met je hele lichaam en alle bewegingen in teken daarvan staan."