top of page
16.png

SIEL VAN DINGENEN

Docent Klassiek Ballet

Siel is een hedendaagse danser, choreograaf en docent, die al 10 jaar haar passie voor klassiek ballet dagdagelijks zelf beoefend. Na haar jaren in het buitenland keerde Siel terug naar België om haar kennis te delen met de nieuwe generatie dansers. Ze geeft o.a. ballet, hedendaagse dans, yoga, improvisatie en choreografie. Vanaf september 2021 voegt Siel zich toe aan het team van Petit Plié als leerkracht klassieke dans.

Opleiding

In 2015 studeerde Siel af aan dé!Kunsthumaniora in Antwerpen. Daarna vervolledigde ze haar opleiding in Oostenrijk, aan de Salzburg Experimental Academy of Dance, met een major in choreografie. In Salzburg volgde ze ook een Teachers Training Course voor Hata Yoga van de Ashyaasa and Prachaara Trust, Bengaluru (India). Siel is al jaren geboeid door choreografie en maakte enkele choreografieën zoals -Closer-, -V-, -Wonder-, -When was the last time you did something for the last time- en -Inevitable-.


Na haar afstuderen in 2020 vervolledigde ze haar waaier van eigen kennis met een opleiding aan de UCLL voor Advanced Business Management, met een specificatie in Cultuur Management. Ook startte ze een opleiding aan Artesis in Antwerpen. Beide opleidingen heeft ze afgerond in 2021 en behaalde een bachelor diploma voor dans en Cultuur Management. In samenhang met haar passie voor dans is Siel ook gepassioneerd voor een gezonde levensstijl. Hierdoor is ze ook begonnen anderen te helpen, als fitcoach, om zich goed te voelen in hun vel.

bottom of page