top of page
17410331_10212477896842059_11218535_n.jp

SOFIE VAN HOOYDONK

Voorzitter + leerkracht

Sofie Van Hooydonk organiseerde al enkele jaren "dansstage Petit Plié" voor ze in 2016 samen met Ine Verschaeve Dansstudio Petit Plié oprichtte. Sindsien heeft ze samen met Ine de algemene en artistieke leiding over de dansschool. 

Dansleerkracht
Sofie startte op jonge leeftijd al met lesgeven. Zij gaf in het verleden voornamelijk les in de stijlen klassiek ballet, jazz en modern. Daarnaast geeft Sofie regelmatig Yoga, Tone It Up en Stretch Classes.

 

Opleiding

Op haar vijfde startte Sofie met klassiek ballet te Dansgroep Chara. Ze behaalde haar diploma Klassiek Ballet en Artistieke Bewegingsleer aan het deeltijds kunstonderwijs optie Dans te Merksem.
Verder danste ze nog bij Estrada, Dansstudio Arabesque en DancEnergy. Als jong meisje mocht ze deelnemen in de musicalversie van "High School Musical" met het Danzateljee.
Op haar 14e stond ze op vele podia over heel Vlaanderen en een deel van Nederland als achtergronddanseres bij de operette "Die Fliedermaus" van het Vlaams Muziek Theater. 

Naast haar passie voor dans studeerde Sofie Toegepaste Economische Wetenschappen Bedrijfskunde aan de Universiteit van Antwerpen & Crossmedia Management aan KdG. Momenteel is ze voltijds zelfstandig als social media coach, organisatrice van Dance Attack, dans-, yoga- en stretchjuf en natuurlijk nog haar bestuurdersrol samen met Ine bij Dansstudio Petit Plié.

Favoriete dansquote:

"Great dancers are not great because of their technique. They are great because of their passion and perseverance."

bottom of page