top of page

LOCATIE: Antoniusschool Sint-Antonius

BALLET

Ballet is eigenlijk de basis van alle dansstijlen. Naast techniek wordt er aandacht besteed aan de mooie en elegante uitvoering. In de balletlessen wordt er spierkracht ontwikkeld, een groot lichaamsbesef gecreëerd én wordt er gewerkt aan lenigheid, uitstraling en muzikaliteit. In deze les word je opgeleid tot een echte ballerina! 

39 Ballet Jeugd & Volw (6).jpg

Geboortejaar 2009-2012

MODERN-JAZZ

Moderne dans is een dans waarbij je je lichaam gebruikt als communicatiemiddel. Je wilt met je lichaam iets overbrengen op je publiek. Dansbeleving, expressie en improvisatie zijn minstens zo belangrijk als de techniek. Grondwerk, vallen, rollen, springen, draaien, het groter en verder durven reiken en dansen vanuit je gevoel zijn belangrijke elementen uit de moderne dans.

9 MJ Jeugd (11).jpg

Modern-jazz jeugd: 1e - 4e middelbaar

Leerkracht: Anouk

MUSICAL

Hou je van zingen, dansen en acteren, dan zijn onze musical lessen vast iets voor jou! In deze recreatieve lessen wordt er een initiatie gegeven hoe het zou zijn om op de planken te staan. Buiten de basis zang-, dans- en acteertechnieken wordt er ook aandacht besteed aan het gebruik van je lichaam om een verhaal te vertellen. Expressie is de rode draad. Word jij onze nieuwe ster?

43 Musical Kids B (20).jpg

Geboortejaar Kids B & Jeugd: 2009-2014

LOCATIE: De Zoest Sint-Antonius & Immaculata Oostmalle

VIDEOCLIP

Kan jij ook niet stil zitten wanneer je je favoriete song op de TV of radio hoort? Probeer je direct de moves op te pikken van de dansers uit de videoclip? Dan is deze stijl echt iets voor jou! Op het einde van elk ingestudeerd clipje maken we onze eigen videoclip met beelden van de Petit Plié-dansers én de originele cast, super cool!

15 Videoclip Jeugd SA (8).jpg

Geboortejaar 2009-2012

A&B zijn ingedeeld op basis van niveau.

Leerkracht Immaculata: Kimberley Leerkracht De Zoest: Anouk

URBAN

Tijdens deze lessen kan je proeven van verschillende urban dansstijlen. Wil je schitteren op de dansvloer? Dan is deze les zeker iets voor jou!

22 Urban Jeugd A (8).jpg

Geboortejaar 2009-2012

A&B zijn ingedeeld op basis van niveau.

Leerkracht: Lisa

STREETDANCE

Streetdance is geen dansstijl maar een verzamelnaam voor stijlen die op straat zijn ontstaan zoals hiphop, popping, locking, breakdance,... Het heeft zijn oorsprong begin jaren ’80 in New York waar er op straat met elkaar gedanst werd. Bij streetdance wordt er vaak gedanst op snellere muziek met een flinke beat in. In combinatie met bewegingen die juist heel strak of vloeiend zijn, geeft dit een dynamisch geheel.

42 Streetdance Jeugd B en C (6).jpg

Geboortejaar 2009-2012

A,B & C zijn ingedeeld op basis van niveau.

Leerkracht: Xena

LET'S GO VIRAL JEUGD

In deze lessen creëren we korte, toffe dansacts die we op video vastleggen en de virtuele wereld insturen! We werken ook aan populaire danschallenges, tiktok/reels en andere promo voor de dansschool. Dus als jij in de schijnwerpers durft te staan hebben we jou nodig in deze lessen!⁠

Denk aan TikTok, Instagram Reels, YouTube video's en nog veel meer!

3 Let's Go Viral (24).jpg

Geboortejaar 2010-2014

Leerkracht: Yenthe

LOCATIE: SINT-ANTONIUS

JUNIORCOMPAGNIE

De junior compagnie heeft als doel enkele talentvolle leerlingen te begeleiden om het maximale uit hun mogelijkheden en techniek te halen. Zij volgen 3x per week les. 
 
Lijkt dit iets voor jou? Dan mag je ons altijd een mailtje sturen (info@dansstudiopetitplie.com) en word je uitgenodigd voor een auditie.
Iedereen die zijn kans wil wagen, is welkom!

23 Junior Compagnie (5).jpg

Geboortejaar 2010-2014

Leerkracht Ballet: Siel

Leerkracht Techniek: Ine

Leerkracht Choreo: Ine

LOCATIE: SINT-ANTONIUS

COMPAGNIE

De compagnie heeft als doel enkele talentvolle leerlingen te begeleiden om het maximale uit hun mogelijkheden en techniek te halen. Zij volgen 3x per week les.  

 

Lijkt dit iets voor jou? Dan mag je ons altijd een mailtje sturen (info@dansstudiopetitplie.com) en word je uitgenodigd voor een auditie. Iedereen die zijn kans wil wagen, is welkom!

25 Junior Compagnie en Compagnie (2).jpg

Geboortejaar 2000-2011

Leerkracht: Ine en Siel

CREW

Dit team is enkel voor diegenen waar de street/urban dansstijlen een plaatsje kregen in hun hart. Deze talentvolle dansers willen zich in dit team verder ontwikkelen tot zelfverzekerde, expressieve, krachtige dansers. Zij repeteren drie keer in de week, waarvan 1x met hun team apart.

Lijkt dit écht iets voor jou? Dan mag je ons altijd een mailtje sturen (info@dansstudiopetitplie.com) en word je uitgenodigd voor een auditie. Iedereen die zijn kans wil wagen, is welkom!

30 Crew (6).jpg

Leeftijd: 

12+

Leerkracht: Xena

Ballet Jeugd
Videoclip Jeugd
Urban jeugd
Modern-jazz Jeugd
Streetdance
Compagnie
Crew
Let's Go Viral Jeugd
Musical
bottom of page